ANDROİD İNSANLAR
İnsanların teknolojiye esir olmadıkları bir dünya umuduyla…
Teknolojinin her geçen gün daha da gelişmesi ile birlikte özellikle internet üzerinde yer alan Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarının insanları daha da yalnızlaştırdığı kanaatindeyim. Bunun nedeni ise bireylerin özellikle boş vakitlerini çevresindekilerle geçirmek yerine bilgisayar başında ya da telefonla harcamalarından kaynaklanıyor. Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım alanları her ne kadar insanların birbirleri ile iletişime geçmeleri amacıyla tasarlansa da yüz yüze iletişimin yerini alamıyor. Yüz yüze iletişimde karşı karşıya kurulan sohbetler ve mimikler kişinin karşısındakini daha kolay anlamasını sağlıyor. Fakat internet ortamında bu pek de mümkün olmuyor. Bu durumun bir sonucu olarak da insanlar giderek yalnızlaşmaya başlıyor. Çevresiyle ilişkisi kesiliyor, arkadaşlarını unutuyor, birçok kişi internet yüzünden ailesini bile ihmal edebiliyor.
Şimdi aklınıza “İyi de kardeşim, teknoloji bilim ile gelişir. Bilim de gelişmişliğin göstergesi olduğuna göre, insanlar neden aptallaşsın ya hu?” diye bir soru gelebilir. Ben hemen bu gelişmelerin insanları nasıl aptallaştırdığını anlatayım:
Devlet dairelerindeki resmi işlemlerimizde, binlerce km uzaklarla iletişim ağları kurmamızda, insanların sosyal yaşamlarını daha kolay takip edebilmemizde, bankacılık işlemlerimizi evimizden halledebilmemizde, oturduğumuz yerden ciddi alışverişler yapabilmemizde, bilgi ve belgelerin araştırılması ve paylaşılması konularında, yurttan ve dünyadan çok çeşitli haberleri anında alabilmemizde veya yazılı, basılı ve çok yönlü medyayı takip etmemizde teknolojik gelişmelerin hakkı yadsınamaz. Birikerek ilerleyen bilim ve teknolojinin bugünkü düzeye ulaşabilecek temellerini atan insanlara bu anlamda minnettarız.
Teknoloji faturası gün geçtikçe artan bir “sorun” haline geldiği için dengemizi korumalıyız. Özellikle okul çağındaki çocuklar ve gençler tehlikenin hedef noktasında. Aşırı internet-bilgisayar kullanımı bireyi bağımlı hale getiriyor. Teknoloji hastası olan çocuklar sosyalleşemediği gibi ailesinden bile uzaklaşıyor. Bir odaya kapanıp, bir ekrana odaklanan ve saatlerce ekran başında oturan gençler sanal arkadaşlarla yetiniyor.
Sonra gelsin, psikolojik ve bedensel gelişim sorunları, sosyal uyumsuzluklar, okulda başarısızlıklar. Bu nedenle “Nimet” olarak nitelendirdiğimiz “teknolojik imkânlar”, dozu kaçırınca “illet”e dönüşüyor. Teknoloji ancak doğru kullanıldığı zaman faydalıdır. Bilgisayar hastalığına yakalanmayın uyarısında bulunmak gerekir.
İnsanların teknolojiye esir olmadıkları bir dünya umuduyla…
- ALLAHA İNANDIM DEMEK Her müslüman hiç süphe duymadan Allah'a inanıyor ve onun bi... Eklenme: 29 Temmuz 2019
- CİNSEL TERCİH VEYA CİNSEL YÖNE... Hiçbir yanlış, başka yanlışı doğrulatmaz. Eklenme: 16 Temmuz 2018
- ARALIKTAN OCAĞA YENİ YIL Yılbaşı, tarih başlangıcı olarak müslümanlara ait değildir, Hri... Eklenme: 30 Aralık 2017
- "HAYAT" Değerini Bilmek Gerekir Hayatın… Eklenme: 13 Şubat 2017
- İHLAS VE SAMİMİYET İhlâsta Hakkın rızâsı talep edilir, yapılan işlerde, riya, göst... Eklenme: 06 Şubat 2017
- HERŞEYE RAĞMEN ALLAH DEYİVER Mahşerde “eyvaaaaah” demeden bu dünyada “Allah” diyelim. Eklenme: 24 Aralık 2016
- NEFİS MÜCADELESİ Hep kötülüğü isteyen nefis, hep iyiliği isteyen ruh, hava, ate... Eklenme: 25 Ekim 2016
- MÜ'MİN KARDEŞLERİMİZİN DER... ”Kendinize yapılmasını istemediğiniz zulmün başkasına da yapılm... Eklenme: 22 Mayıs 2016