18 Ocak 2016, 10:21 - 
Ufuk Çizgisi

Ufuk Çizgisi

“…yüz üstü yere düşen bir çocuğun kanamış dizleriyle annesinin yanında soluğu alması. -Öpeyim, şimdi geçer acısı. Hakikaten geçerdi zira öpen anne idi.”


 

Çocuktum, büyümenin aklıma gelmediği zamanlardı.  Düşlerimiz vardı rüyalarımızı süsleyen.  Büyüklerimizin soba başında anlattığı hikâyeleri hayal ederdik ve hayal ettiklerimiz gecemizi süslerdi “rüya” adı altında.

O kötü zihin algısı yani televizyon evimizi henüz işgal etmemişti. Bu bizim için yada benim için avantaj imiş.  Her ne kadar o dönemde bunu anlayamasam da şu an net ve belirgin bir şekilde anlıyorum ki hakikaten “bazı şeylerin olmaması, olmasından daha hayırlı imiş.”

Ağabeylerimin İmam Hatip’li olması hasebiyle anlattıkları “Peygamberimiz(s.a.v.)’in  Uhud harbindeki mücadelesi bize örnek olmalı. Teslimiyet önemli.”  Ablamın  ev işlerini yaparken dinlediği ezgiler “ Hak ve batıl kavgası bu! Uyduruk bir savaş değil… Kardeşinin gözünde parıldayan yaş değil!” Benim çocukluğumda vakit namazlarının ardından  Çeçenistan’a dua edilirdi. Komşunun Tv.’sinden takip ederdik haberleri. Annemin ve babamın vakit namazı geçmesin diyerek işlerini yarım bırakması ve bulduğum ilk fırsatta dedemin yanında soluk aldığım ve her gidişimde  merceği kalın gözlüğüyle okumaya çalıştığı Mealli Kur’an-ı Kerim’i yada Hadis-i Şerif kitabı veya  4 Halife kitabı…  Şöyle derdi dedem “Gel kızım, gel bir de sen oku şurayı”  sesli bir şekilde okurdum ve dedem hemen arkasına eklerdi “büyüyünce sen daha çok oku tamam mı? Bak unutma biz iman etmiş kişileriz.”

 

 İşte bunlar bir çocuğun ruhunu besleyen dolayısıyla hedefler koyan hareketlerdi.  Sanıyorum şöyle demem daha doğru olacak; çocukluğumu, ruhumu besleyen en güzel nimetlerdi. 

Şimdilerde yetinmeyi bilmeyen çocuklar, okumayı sevmeyen gençler ve umudu körelmiş bir nesil  inşa ediliyor. Moda dergileriyle beslenen kızlarımız, Tv.’lerdeki diziler hasebiyle dejenere olan aileler ve gelecek için neler yapılabilir düşünceleri?  Çelişkiler, çelişkiler, çelişkiler…

 

Biz çocukluğumuzda toprakla oynardık şimdi çocuklar tabletlerle oynuyor, gençlerimizse birbirlerinin hayatıyla… 

Yanlış giden ve kökten değişmesi gereken b ne çok şey var değil mi? Mesela bahane üretmeksizin “eğitimin aile de başladığı gerçeği!” tabii bu eğitimin hal ve hareketler dolayısıyla örnek olarak olması gerektiği.

Hakikaten bir neslin ıslahı için çalışmayı hedefliyorsak önceliklerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Önceliğimizde  “ailemiz, çocuklarımız, gençliğimiz” yoksa sanırım biz temeli yanlış olan bir şeyin dalı ve budağı ile oyalanıyoruz demektir. Ufuk çizgimizin daha parlak, daha güçlü ve daha sarsılmaz olmasını istiyorsak önceliklerimizi gözden geçirmeli ve hastalıklı kısımları tedavi etme yoluna gitmeliyiz.  Aile kavramını “ahlak ve maneviyat” ile desteklemeliyiz. Tabii bununla birlikte aile içi iletişimimizi güçlendirmeliyiz.  Hazır aile ve iletişim demişken

Prof. Dr. Nevzat TARHAN Hocamızın  “Aile Okulu” kitabını okumanızı tavsiye edebilirim.

Bir neslin inşası bir ailenin kurtuluşuyla olacaktır ve unutulmamalıdır ki; Çocuğun örnek kitabı anne ve babasıdır hatta ilk okuduğu kitabı.

 

Selam ve dua ile…



YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Araştırmacı Yazarlar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER Fatıma Nur MÜCEVHER HABERLERİ
VİDEO GALERİ
 
YAZARLARIMIZ
Y
Metin ALKAN
TÜRKİYE’DE ALLAH DOSTLARI
Y
ferit karasu
YÜREĞİM DEKİ ŞEHİR
Y
Nurcan CANKORU
MENZİLE
Y
Mehmet GÖÇMEZ
ANMAK MI ANLAMAK MI
Y
SERDAR BOZDOĞAN
TARİH BİZİ ÇAĞIRIYOR BİZDE TARİHE YENİDEN ÇAĞ AÇTIRIYORUZ
Y
Pınar SÖNMEZ
AŞK BİR NOKTA
Y
Hatice BAŞKAN
KADINSIN
Y
Fatmanur KUŞ
SU GİBİ AZİZ OL EVLADIM
Y
Duygu Gürses DİKEN
MALINI BAĞIŞLAYAN ELBETTE KURTULUŞA ERMİŞTİR..
Y
Zeynep DEMİR
önce sela, sonra adın okunur minarelerden.
Y
Ayhan KÜFLÜOĞLU
Eşyayı gösteren Rabbimiz’in varlığı, o eşyadan daha zahir ve kesin
Y
Nur KABADAYI
Umut Ederek Yaşamak
Y
Büşra ŞENTÜRK
Sen Kaderim Misin
Y
Büşra Nur GECE
Mabede İsmet; Meryem'e Betül Sıfatı Yakışır...
Y
Merve DİKİCİ
TEVEKKÜL KIL
Y
Ebru ATA
KIYIYA İNSANLIK VURDU
Y
Mustafa KAYALI
ZAMAN VE MEKÂNDA KIBLEMİZ
Y
Türker ELMAS
NUR ve HAKİKAT AVCILIĞI
Y
Nagihan ZENGİN
Ademiyetten Kemaliyete İrfan Yolculuğu
Y
Öznur MACİT
bir b/akış bir yürüyüş (04,05,14 Eskici dergi yayınlandı)
 
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
BİR DOST PENCEREMDEN TÜRKİYEDE HANGİ NURCU KOLLARI FETÖYE DESTEK VERİYOR 2022 RAPORU VE BELGELERİ REFERANDUM SEÇİMLERİ ÖNCESİ BOMBADA FETÖNÜN PARMAK İZLERİ!!! (1)
 
KONUK YAZARLARIMIZ
K
İsmail GENÇ
İnsanız ve İnsanlığı Özlüyoruz
K
Emrah POLAT
Vahametlerle İmtihan ve Müracaat
K
Mehmed ESMER
Kubbetüs Sahra'yı tanıyacağız
K
Elif NİSA
Gerçekten İnsan Azar
K
Elif MUSLUOĞLU
Cemâli Bâ Kemâle Seyredelim
K
Fikriye AYYILDIZ
GAFLET
K
Merve YAĞMUR
ÖLMEDEN ÖNCE ÖLÜNÜZ
K
Fuat TÜRKER
Münafıklar Kavramıyorlar!
K
Hüray BOZBIYIK
TESETTÜRÜN VERDİĞİ HUZUR
 
ÖZEL RÖPORTAJ
Ferudun Özdemir: 'Allah Var, Problem Yok'
Ferudun Özdemir: 'Allah Var, Problem Yok'
Ferudun Özdemir, “Allah var, problem yok!” adlı kitabında, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Allah'a dayanıp, O'na güvenen insanların bir şekilde aydınlığa kavuşacaklarının farkındalığını oluşturuyor zihinlerde…
 
E-POSTA LİSTESİ
 
FOTO GALERİ
 
ANKET

Web Sitemize Nasıl Ilaştınız?




 
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry

Sitemizde yayınlanan haberlerde basın ahlakına, hukuk ilkelerine, insan hak ve özgürlüklerine bağlı kalacağımıza söz veririz. Yazarlarımızın yazılarıyla ilgili her türlü sorumluluk kendilerine aittir. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.

Adres : Sizde Araştırmacı Yazarlara Katılabilir Çalışmalarınızı Yayınlatabilirsiniz! arastirmaciyazarlar@gmail.com a Ad Soyad ve Yazar Resminizle birlikte gönderin değerlendirelim