Araştırmacı Yazarlar | Yazarlar

ASIL KORKU

02 Eylül 2010, 15:25

  Bir insanın acaba hayatta en çok korktuğu şey nedir?Kısa bir beyin jimnastiği ile şunları sıralayabiliriz.Savaş,ölüm,açlık,trafik kazası,kuş gribi,,domuz gribi,yatalak olmak,görememek,zindanda çürümek… Evet bunların hepsi olabilir ve bir çok insanın korkuları bunlar üzerinde birleşir.Bu konulara benzeri daha bir çok konu eklenebilir.Bu konularımızın temeli temel ihtiyaçlardan yoksun olmayı içeriyor.Aslında bunların dışında korkularımız var.Bu korkularımızı toplumsal ihtiyaçlar veya duygusal ihtiyaçlardan kaynaklananlar diye tanımlayabiliriz.Nedir mesela bütün korkularımız sevilmek,sevdiğimizi kaybetmek,başarılı olamamak,,bir baltaya sap olamamak,terk edilmek,eşinin veya düşünmek….vs. bu tür korkularımızı çoğaltabiliriz.Evet çoğaltabiliriz,çünkü bunlar bizim henüz karşılaşmasak bile,acaba karşılaşır mıyım,tarzında düşünerek zihnimizde var etmiş olduğumuz korkular,düşünceler.

     İnsanoğlunun hayatının tadını alamamasını içinde bulunduğu zamanı ve şartların güzelliklerini görememesinin en büyük sebebi virgül yaşamını mahfeden hatta hayatı çekilmez kılan asıl şey az önce yukarıda saymış olduğumuz sebepler değil. Onları hepsi bizim var oluşumuzun doğal bir sonucu aslında. Yani onlarsız bir dünya yoktur, olmaz, olamaz. Bu sorunların olmadığı dünya ancak filozofların ütopyasında bahsettikleri, ama sadece düşünce ve kitaplarda kalmış olan sevimli, küçük odacıklardan ibarettir. Öyle bir dünya yok ama öyle bir yaşam yani problemlerin olmadığı, sorunların olmadığı, bir yaşam var.oda bu dünyada değil ahrette,sonsuzluk aleminde,cennette.
     Peki, o zaman öyle sorumsuz bir dünya yoksa ve bunların hepsi var oluşumuzun bir sebebi ise sorun nerede sorun bizde. Biz sorunsuz ortamlarda bile sorun yaratan varlıklarız. İşte o sorunlarımızın da baş nedeni korkmak değil, bizatihi KORKU’ nun kendisi. Evet, asıl sorun korkulacak olan şeyler değil, korkunun bizim içimizde yerleşmiş olması, korkunun bizi esir alması. Böyle olunca ortada korkulacak bir şey yokken bile zihninizde ki birçok düşüncenin olumsuz etkisi ile hayatı maalesef kendimize esir ediyoruz.
       Hayatı kendimize zehir etmememizin yolu korkuyu içimizden atmaktır. Bu olumsuzluklara karşı vurdumduymaz bir tavır içine girme anlamına gelmiyor. Bu korkulacak şeyi üstüne gitmeyi onu yani korkumuzu yenmeyi içeriyor. Etrafımızda biraz zengin olup da biraz parası olup da ya batarsam ya iş tutmasa gibi düşüncelerle korkularla parasını yastık altına yatıran birçok insan görebilirsiniz. Yine kaza yaparım korkusuyla araba kullanmayan veya kullanamayan insanlar görürsünüz. Liseyi bitirdiği halde kazanamam korkusuyla sınava girmeyi bile denemeyen birçok genç görebilirsiniz. Hâsılı; korkular, korkular omuzları düşmüş bir insan. Unutmayın asıl korkulacak şey korkunun kendisidir. Anlatmak istediklerimi çok güzel özetleyen bir sözü sizlere aktararak yazımı sonlandırmak istiyorum. Hepimizin tanıdığı birisi ünlü yazar çağlar aşan düşünür SHAKESPAR diyor ki;
              
                
                    İnsanların çoğu;
 Sevmekten korkuyor; kaybetmekten korktuğu için,
  Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için
 Konuşmaktan korkuyor eleştirilmekten korktuğu için
 Unutulmaktan korkuyor dünyaya iyi bir şey bırakmadığı için,
 Yaşamaktan korkuyor gençliğin kıymetini bilmediği için,
Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için.

Araştırmacı Yazarlar
 Araştırmacı Yazarlar internet sitelerinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları Araştırmacı Yazarlar Yayın Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.
ÖNCEKİ YAZILARI
VİDEO GALERİ
 
YAZARLARIMIZ
Y
Metin ALKAN
ÜMMETİN EMİNİ EBU UBEYDE BiN CERRAH
Y
ferit karasu
YÜREĞİM DEKİ ŞEHİR
Y
Nurcan CANKORU
MENZİLE
Y
Mehmet GÖÇMEZ
ANMAK MI ANLAMAK MI
Y
SERDAR BOZDOĞAN
TARİH BİZİ ÇAĞIRIYOR BİZDE TARİHE YENİDEN ÇAĞ AÇTIRIYORUZ
Y
Pınar SÖNMEZ
AŞK BİR NOKTA
Y
Hatice BAŞKAN
KADINSIN
Y
Fatmanur KUŞ
SU GİBİ AZİZ OL EVLADIM
Y
Duygu Gürses DİKEN
MALINI BAĞIŞLAYAN ELBETTE KURTULUŞA ERMİŞTİR..
Y
Zeynep DEMİR
önce sela, sonra adın okunur minarelerden.
Y
Ayhan KÜFLÜOĞLU
Eşyayı gösteren Rabbimiz’in varlığı, o eşyadan daha zahir ve kesin
Y
Nur KABADAYI
Umut Ederek Yaşamak
Y
Büşra ŞENTÜRK
Sen Kaderim Misin
Y
Büşra Nur GECE
Mabede İsmet; Meryem'e Betül Sıfatı Yakışır...
Y
Merve DİKİCİ
TEVEKKÜL KIL
Y
Ebru ATA
KIYIYA İNSANLIK VURDU
Y
Mustafa KAYALI
ZAMAN VE MEKÂNDA KIBLEMİZ
Y
Türker ELMAS
NUR ve HAKİKAT AVCILIĞI
Y
Nagihan ZENGİN
Ademiyetten Kemaliyete İrfan Yolculuğu
Y
Öznur MACİT
bir b/akış bir yürüyüş (04,05,14 Eskici dergi yayınlandı)
 
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
BİR DOST PENCEREMDEN TÜRKİYEDE HANGİ NURCU KOLLARI FETÖYE DESTEK VERİYOR 2022 RAPORU VE BELGELERİ REFERANDUM SEÇİMLERİ ÖNCESİ BOMBADA FETÖNÜN PARMAK İZLERİ!!! (1)
 
KONUK YAZARLARIMIZ
K
İsmail GENÇ
İnsanız ve İnsanlığı Özlüyoruz
K
Emrah POLAT
Vahametlerle İmtihan ve Müracaat
K
Mehmed ESMER
Kubbetüs Sahra'yı tanıyacağız
K
Elif NİSA
Gerçekten İnsan Azar
K
Elif MUSLUOĞLU
Cemâli Bâ Kemâle Seyredelim
K
Fikriye AYYILDIZ
GAFLET
K
Merve YAĞMUR
ÖLMEDEN ÖNCE ÖLÜNÜZ
K
Fuat TÜRKER
Münafıklar Kavramıyorlar!
K
Hüray BOZBIYIK
TESETTÜRÜN VERDİĞİ HUZUR
 
ÖZEL RÖPORTAJ
Ferudun Özdemir: 'Allah Var, Problem Yok'
Ferudun Özdemir: 'Allah Var, Problem Yok'
Ferudun Özdemir, “Allah var, problem yok!” adlı kitabında, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Allah'a dayanıp, O'na güvenen insanların bir şekilde aydınlığa kavuşacaklarının farkındalığını oluşturuyor zihinlerde…
 
E-POSTA LİSTESİ
 
FOTO GALERİ
 
ANKET

Web Sitemize Nasıl Ilaştınız?




 
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry

Sitemizde yayınlanan haberlerde basın ahlakına, hukuk ilkelerine, insan hak ve özgürlüklerine bağlı kalacağımıza söz veririz. Yazarlarımızın yazılarıyla ilgili her türlü sorumluluk kendilerine aittir. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.

Adres : Sizde Araştırmacı Yazarlara Katılabilir Çalışmalarınızı Yayınlatabilirsiniz! arastirmaciyazarlar@gmail.com a Ad Soyad ve Yazar Resminizle birlikte gönderin değerlendirelim