Araştırmacı Yazarlar | Yazarlar

OKUMADA FEDAKARLIK

23 Haziran 2015, 07:23

Fedakarlık nedir ? Bir aşk mı ? Bir tutku mu ? Şefkatin bir yansıması mı ? İmanın bir göstergesi mi ? Cihadın özü mü ? Hizmetin ruhu mu ?

 

Bediüzzaman Hz. gibi değil dünyanı ahiretini dahi feda etmek mi ? Milletin imanı için kendini ateşe atmak mı ? Hüsrev abi gibi günlerce yemek yemeden Nur Risalelerini yazmak mı ?  Dikenler arasından ellerinin kanını gülün rengine karıştırıp da güller toplamak mı ? Gerekirse kutsi çiçekleri kanımızla sulayarak yetiştirmek mi ? Leyla arar gibi Nur arayanların Mecnun'u ve meftunu olmak mı ?

 

Peki Risale okumakta ki fedakarlık nedir ? Onu Televizyona telefona ve internete tercih etmek fedakarlıktır . Televizyon başından kalkıp yan odaya geçmek ve Risale okumak manevi bir cihattır . Bunu yapabilen belki de hicret sevabı alacaktır . Bu teknoloji çağında başarılan en güzel menfi ibadetlerden biridir . Çünkü " Mp3 çalarlar , o çalarlar , bu çalarlar bunların hepsi kitap okumaktan çalarlar ! "

 

Dizi meftunu olduğumuz , bir sonraki bölümünü iple çektiğimiz televizyon dizileri kadar değer  vermemektir fedakarsızlık . Bir sonraki Risale bölümünde ne olacağını ? Ne anlatılacağını ? Hangi hakikat deryasına kayık açılacağını  merak etmemektir fedakarsızlık .

 

Senin için , sevdiklerinin imanı için hapishanelerde sigara içenlerden biten paketleri toplayarak onlara Risale-i Nurları yazmaktır aşkın adı ve hapishanede mürekkep bulamadığı zaman jiletle koluna çentik atıp kendi kanıyla Risale-i Nurları yazmaktır fedakarlığın adı . Sıcak döşeklerinden çıkıp bir sohbete gitmeye bile üşenenlerin imanı için ayaklarının altı parçalanana kadar sopa yemektir fedakarlığın adı . Senin imanını senden çok düşünenlerin lezzetidir fedakarlığın tadı .

 

Allah'ın izni ile bu kadar çileler ile yazılmış , uğrunda işkenceler görülmüş Risale-i Nur gibi bir şaheseri yazabilmek için Üstad'ımız Afyon Hapsinde iken ? 10 ? 20 derecede zehirlenmiş bir vaziyette , battaniye yok  , ilaç yok . Kimin için çekmiş bu ızdırapları ? Kimin için bu fedakarlıklar ? Bizim için çekmiş değil mi ?

 

Üstad Hz. belki lisan-ı hal ile bizlere şöyle diyor . " Bu eserler o kadar sıkıntılar içinde yazıldı . Hem ben o kadar soğuklar içerisinde bu eseri telif ettim . Sizler kaloriferli , sobalı ve rahat döşeklerde , rahat koltuklarda oturup çayınızı demleyip günde 5 ? 10 sayfa dahi olsa Risale-i Nur'dan okuyuverseniz , o Nur ile Kur'ana ve sünnete tutunsanız ve imanlarınızı kurtarsanız. Beni de bu güzelliğe vesile etseniz . "

 

Üstad Hz. lisan-ı hal ile böyle diyor ise bizlerde nefsin mırmırlarını yenip günde on dakikamızı dahi ayırıp bu eserleri okumalıyız. " Hastayım ! " deyip kitabı elimizden bırakmamalıyız , " Yorgunum ! "  deyip kitabı elimizden bırakmamalıyız .


Nefsimiz ve şeytanımız " Okuma ! " dedikçe biz daha çok okuyacağız  , Nefsimiz ve şeytanımız " Bu kitapları dağıtma ! " dedikçe biz daha çok dağıtacağız , yayacağız . Çünkü bizler Risale-i Nur'un meftunuyuz , aşığıyız , Risale-i Nur'a çok büyük bir iştiyak duyuyoruz . Nefs ve şeytandan gelen tazyikatlar onlar vasıtası ile Cenab-ı Hak tarafından bizlere vurulan bir kamçıdır . Bizim daha çok okumamıza gayret verecek olan şeylerdir. Onlar bize karşı tazyikat yaptıkça bizler de okumaya karşı tazyikat yapacağız.

 

Fedakarlık külliyat dağlarını tekrar tekrar aşmak ise okuma basamakları ile o dağları aşacağız  . Fedakarlık külliyat deryasını tekrar tekrar geçmek ise okuma gemisi ile o deryayı gezeceğiz İnşallah .

                                                            Türker ELMAS                                                                                            

Araştırmacı Yazarlar
 Araştırmacı Yazarlar internet sitelerinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları Araştırmacı Yazarlar Yayın Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.
ÖNCEKİ YAZILARI
VİDEO GALERİ
 
YAZARLARIMIZ
Y
Metin ALKAN
ORUÇ AYI RAMAZAN’NIN ÖNEMİ
Y
ferit karasu
YÜREĞİM DEKİ ŞEHİR
Y
Nurcan CANKORU
MENZİLE
Y
Mehmet GÖÇMEZ
ANMAK MI ANLAMAK MI
Y
SERDAR BOZDOĞAN
TARİH BİZİ ÇAĞIRIYOR BİZDE TARİHE YENİDEN ÇAĞ AÇTIRIYORUZ
Y
Pınar SÖNMEZ
AŞK BİR NOKTA
Y
Hatice BAŞKAN
KADINSIN
Y
Fatmanur KUŞ
SU GİBİ AZİZ OL EVLADIM
Y
Duygu Gürses DİKEN
MALINI BAĞIŞLAYAN ELBETTE KURTULUŞA ERMİŞTİR..
Y
Zeynep DEMİR
önce sela, sonra adın okunur minarelerden.
Y
Ayhan KÜFLÜOĞLU
Eşyayı gösteren Rabbimiz’in varlığı, o eşyadan daha zahir ve kesin
Y
Nur KABADAYI
Umut Ederek Yaşamak
Y
Büşra ŞENTÜRK
Sen Kaderim Misin
Y
Büşra Nur GECE
Mabede İsmet; Meryem'e Betül Sıfatı Yakışır...
Y
Merve DİKİCİ
TEVEKKÜL KIL
Y
Ebru ATA
KIYIYA İNSANLIK VURDU
Y
Mustafa KAYALI
ZAMAN VE MEKÂNDA KIBLEMİZ
Y
Türker ELMAS
NUR ve HAKİKAT AVCILIĞI
Y
Nagihan ZENGİN
Ademiyetten Kemaliyete İrfan Yolculuğu
Y
Öznur MACİT
bir b/akış bir yürüyüş (04,05,14 Eskici dergi yayınlandı)
 
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
BİR DOST PENCEREMDEN TÜRKİYEDE HANGİ NURCU KOLLARI FETÖYE DESTEK VERİYOR 2022 RAPORU VE BELGELERİ REFERANDUM SEÇİMLERİ ÖNCESİ BOMBADA FETÖNÜN PARMAK İZLERİ!!! (1)
 
KONUK YAZARLARIMIZ
K
İsmail GENÇ
İnsanız ve İnsanlığı Özlüyoruz
K
Emrah POLAT
Vahametlerle İmtihan ve Müracaat
K
Mehmed ESMER
Kubbetüs Sahra'yı tanıyacağız
K
Elif NİSA
Gerçekten İnsan Azar
K
Elif MUSLUOĞLU
Cemâli Bâ Kemâle Seyredelim
K
Fikriye AYYILDIZ
GAFLET
K
Merve YAĞMUR
ÖLMEDEN ÖNCE ÖLÜNÜZ
K
Fuat TÜRKER
Münafıklar Kavramıyorlar!
K
Hüray BOZBIYIK
TESETTÜRÜN VERDİĞİ HUZUR
 
ÖZEL RÖPORTAJ
Ferudun Özdemir: 'Allah Var, Problem Yok'
Ferudun Özdemir: 'Allah Var, Problem Yok'
Ferudun Özdemir, “Allah var, problem yok!” adlı kitabında, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Allah'a dayanıp, O'na güvenen insanların bir şekilde aydınlığa kavuşacaklarının farkındalığını oluşturuyor zihinlerde…
 
E-POSTA LİSTESİ
 
FOTO GALERİ
 
ANKET

Web Sitemize Nasıl Ilaştınız?




 
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry

Sitemizde yayınlanan haberlerde basın ahlakına, hukuk ilkelerine, insan hak ve özgürlüklerine bağlı kalacağımıza söz veririz. Yazarlarımızın yazılarıyla ilgili her türlü sorumluluk kendilerine aittir. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.

Adres : Sizde Araştırmacı Yazarlara Katılabilir Çalışmalarınızı Yayınlatabilirsiniz! arastirmaciyazarlar@gmail.com a Ad Soyad ve Yazar Resminizle birlikte gönderin değerlendirelim