* Risale-i Nur bir deniz gibidir,herkes kabına göre su alabilir. Risale-i Nur billuri sular akıtan ulu bir pınardır.O pınarın suyundan kana kana içmek lazımdır. Risale-i Nur okundukça dünya lezzetlerinden bin kat daha lezzet verir.
* Risale-i Nurdan istifade etmeyenler ne kadar talihsizdirler.
* Gündüz derd-i maişetle uğraşanlar, gecenizi Nurlarla ışıklandırınız.
* Risaleler okundukça vücudumuzdaki manevi kirli kurtlar oynamaya başlar ve yok olur giderler.
* Risale-i Nur okumak hastalıktır. Bağımlılık yapar, okumadığın zaman krizlerin gelir.Risale-i Nur okumamakta hastalıktır. Risale-i Nurları okuma hastalığına tutulmalıyız.
* Kışın açan bir gül,yazın açan bir gülden daha kıymetlidir.Risale-i Nuru kışın okumalı (manevi kışta) kimse okumadığı dönemde okumalı.Yazın herkes okuyacak.Kıymetlisi bu zamanda okumaktır.
* Yirmi dört saatte en az 2 defa Risale vasıtası ile Üstad’la görüşmek lazımdır.
* Risale-i Nurları uyuyalım diye okuyoruz, uyanalım diye değil. Risalenin üzerinde okurken uyusak kalsak kekçe . Risale-i Nurlar uyutucu değil , uyandırıcıdır .
* Risale-i Nur iki şekilde okunur “Okumak ve Yaşamak”
* Risale-i Nur’un makro planda açılımı olduğu gibi , enfüsi olarak ta açılımı vardır.
* Risale-i Nur da zorluk yok , zorluk okumamaktadır . Tekrar tekrar okumalı ve coşmalıdır.
* Risale-i Nur okumayan hava okuyor demektir.
* Risale-i Nur’u boş okumamak lazım. Risale-i Nur’un içine güzelce girip okuyamamak, yoramamak çok fecidir . Risaleleri yer gibi okuma! Yemek yer gibi oku ! Açlık hissetmelisin ! Ne zaman hakikatler akyuvar , alyuvar, genlere oturacak o zaman saracak bütün lezzetler.
* Risale-i Nur’ları soyut anlamdan fikir düzeyinden pratik hayata nasıl geçiririz ? Pratiğe nasıl dökeriz ? Önemli olan bu . Okunan boş, yaşanan önemlidir . Sırf okuma, eserleri vaaz kitabına çevirir. Menkıbe gibi gelir bir müddet sonra elimizden atarız eğer yaşamıyorsak .
* Risale-i Nur’a sadece bakmak için okuyanlar var, düz okumuş olurlar, alfabe okumuş olurlar. Risale-i Nur robot gibi okunmaz. Risale-i Nur’lar dikkatli, teyenni ile okunmalı, araştırılmalı, yorumlayarak okunmalı sathi nazarla değil.
* Risale-i Nuru okurken Nurun kapısı ardından kapansa da bir daha dışına çıkamasak. Arkamızdan kapıyı kilitleseler de tecrid-i mutlakta haps-i münferid kalsak Risale-i Nur saraylarında .
* Merak, musibeti ikileştirir, maddî musibeti kalpte de yerleştirmek için bir kök olur. Merak aynı zamanda okumayı da ikileştirir , Risaleleri kalplere yerleştirir.
* Risale-i Nur okumadığımda üşüyorum, sanki kanım çekilmiş gibi oluyor. 1 gün ara versem bunu hissediyorum. Ne zaman tekrar okumaya başlayınca ateş basıyor. İçimde alevler yanıyor gibi oluyor.
* Risale-i Nur’u tesettür perdesinden çıkarıp, güzel çehresini görmek isteyenler , öncelikle kendi iç dünyalarındaki tesettür perdesini aralasınlar.
El Baki Hüve’l Baki
Kardeşiniz
Türker ELMAS