24 Temmuz 2017, 10:51 - 
BİL EY NEFSİM!...

BİL EY NEFSİM!...

Bil Ey Nefsim!...Önce Şeytan’ı kurban olarak seçti.

  Rabbine karşı isyan ettirecek kadar hem de!

       Cennet’ten kovulurken Şeytan, o ilk zaferinin tadını çıkarıyordu. Hep Şeytan’ı biliriz, suçlu koltuğuna oturtuveririz ya! İşte size bir soru; Bizi hep Şeytan saptırır, günahtan günaha sürükler. Peki ya Şeytan’ı kim saptırıp Rabbine asi etti? Cevap tam da burada işte. Efendimizin de buyurduğu gibi, sırtını yere getirdiğimizde bizi en güçlü pehlivan yapan NEFSimiz.

       Bu minvalde başlayan nefs mücadelemiz, insanoğlu dünyada yaşadıkça şekil değiştirdi, kılık değiştirdi, taktik değiştirdi. Ama hiç bitmeyen, Sur’a üflenene kadar da sürecek olan bir mücadele!

      Esasında günümüze bakmak isterim. İnternet denilen illete ve ona köle olan millete. Nefsin yeni saldırı cephelerinden en güçlüsü! Gençlerin, yaşlıların, kadının, erkeğin elinde bir telefon. Kafasını kuma gömen devekuşu misali, zombiler gibi sokaklarda etrafını görmeden, parmaklar seri bir ritim kazanmış. Yazıyor da yazıyor. Güya iletişim aracı ama ne gariptir ki iletişimsizliğin ana sebebi! İnstagram, Whatsapp… sosyal medya adı altında ne varsa. Bir hastalığa dönüşmüş. Baş rollerde yine nefs. Beni takip et, beni öv, resmime yorum yap, bilmem nerede bilmem ne keyfi. Bana bak, beni yaz, benden bahset ben, ben, ben…. Ve yine ben. Yani enemi tatmin et. Nefsimi…!

       Kendini nefsinin elinde bu derece oyuncak eden, onun kölesi olmuş zavallı insan Rahman’ını nasıl bulsun? Nasıl fark etsin içine düştüğü pislik kuyusunu? Üstünde yürüdüğü toprak onun gibi kaçını yuttu? Sonunda sana da aynısını yapacak. Zerre kadar şüphe etme.

     Allah Rasûlü’nün de buyurduğu gibi; “Rabbim beni göz açıp kapayana kadar bile olsun nefsimle baş başa bırakma”

        AMİN!

    Allah’a emanet olunuz.


       Kul



YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Araştırmacı Yazarlar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER Sizin Köşeniz HABERLERİ
HİCAZ REHBERLİK
  WhatsApp ile İletişime Geçin
 
VİDEO GALERİ
 
YAZARLARIMIZ
Y
Zeynep DEMİR
Gönül insanı olmak
Y
Nurcan CANKORU
MENZİLE
Y
Metin ALKAN
ZEKAT,FİTRE VE ORUÇ FİDYESİ KİMLERE VERİLİR?
Y
Mehmet GÖÇMEZ
ANMAK MI ANLAMAK MI
 
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Sevgi Diliniz Hangisi? Suyun Hafızasında Dua Ubudiyetin Kanatları VUSULSÜZLÜĞÜMÜZ USULSÜZLÜĞÜMÜZDENDİR
 
KONUK YAZARLARIMIZ
K
Mehmed ESMER
Kubbetüs Sahra'yı tanıyacağız
 
SON YORUMLANANLAR
 
ÖZEL RÖPORTAJ
Maneviyatın İzinde: Hikmet Çalçoban ile Hayata ve Aileye Dair
Maneviyatın İzinde: Hikmet Çalçoban ile Hayata ve Aileye Dair
RÖPORTAJ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANANLAR
 
ANKET

Web Sitemize Nasıl Ilaştınız?




 
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry

Sitemizde yayınlanan haberlerde basın ahlakına, hukuk ilkelerine, insan hak ve özgürlüklerine bağlı kalacağımıza söz veririz. Yazarlarımızın yazılarıyla ilgili her türlü sorumluluk kendilerine aittir. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.

Adres : Sizde Araştırmacı Yazarlara Katılabilir Çalışmalarınızı Yayınlatabilirsiniz! arastirmaciyazarlar@gmail.com a Ad Soyad ve Yazar Resminizle birlikte gönderin değerlendirelim
Tel :05348284133